Nyhetsbrev 3. november: Etiopias hovedstad trues av opprørshær

God formiddag!  ETIOPIAS HOVEDSTAD TRUET: Etiopia har erklært seks måneders unntakstilstand etter at det ble klart at opprørsstyrker fra regionen Tigray, nord i landet, nærmer seg hovedstaden Addis Abeba. Statsminister Abiy Ahmed – oppfordret tidligere denne uken innbyggerne til å gripe til våpen for å forsvare seg selv og området de bor i. En talsperson for FNs generalsekretær António Guterres sa at FN-sjefen var «ekstremt bekymret» over utviklingen i Etiopia der situasjonen risikerer å destabilisere hele regionen.      Konflikten i det etnisk oppdelte landet startet i november i fjor, da opprørsstyrken TPLF gikk til angrep på militærbaser i Tigray, en region som grenser til nabolandet Eritrea. Statsministeren reagerte med å sende flere […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.