Nyhetsbrev 3. november: Etiopias hovedstad trues av opprørshær

God formiddag!
 

ETIOPIAS HOVEDSTAD TRUET: Etiopia har erklært seks måneders unntakstilstand etter at det ble klart at opprørsstyrker fra regionen Tigray, nord i landet, nærmer seg hovedstaden Addis Abeba. Statsminister Abiy Ahmed – oppfordret tidligere denne uken innbyggerne til å gripe til våpen for å forsvare seg selv og området de bor i. En talsperson for FNs generalsekretær António Guterres sa at FN-sjefen var «ekstremt bekymret» over utviklingen i Etiopia der situasjonen risikerer å destabilisere hele regionen.
      Konflikten i det etnisk oppdelte landet startet i november i fjor, da opprørsstyrken TPLF gikk til angrep på militærbaser i Tigray, en region som grenser til nabolandet Eritrea. Statsministeren reagerte med å sende flere militærstyrker til regionen. Siden den gang har TPLF tatt kontroll over stadig flere områder i landet. Mer enn 2,5 millioner mennesker er drevet på flukt av konflikten, og minst 400 000 er rammet av sultkatastrofe. Etiopia er med sine 117 millioner innbyggere det nest mest folkerike landet i Afrika, og har vært et av de mer stabile landene på Afrikas horn. Den afrikanske union (AU) har hovedkvarter i Addis Abeba, som også huser kontorene til FN og mange hjelpeorganisasjoner. 
 

HAR BLITT GRANSKET FØR: Filter Nyheters undersøkelser rundt de statlige tilskuddene til analyseforetaket Rhipto, fortsetter. Nå kan vi fortelle a...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.