Nyhetsbrev 27. mai: Statsministeren gjenåpnet nyåpnet bar

God ettermiddag!

STREIK: 7390 lærere og helsearbeidere organisert i Unio er tatt i streik etter at det ble brudd i lønnsforhandlingene med KS i natt. Streiken fører blant annet til at mange skoler stenges helt eller delvis  – i Trondheim er for eksempel 18 skoler og 19 barnehager berørt. (Her er listen over hele streikeuttaket). I helsevesenet er alle som jobber med testing, smittesporing og vaksinering unntatt streik. LO kommune, YS kommune og Akademikerne kom på sin side til enighet om en ramme på 2,8 prosent, som gir ansatte et lønnstillegg på mellom 10 000 og 22 000 kroner, melder NRK– Unio har krevd klar reallønnsvekst for våre medlemmer, og det fikk vi ikke, sier Unios forhandlingsleder Steffen Handal til TV 2.
   Kort tid etter at streiken var et faktum, kunngjorde kunnskapsminister Guri Melby (V) at regjeringen går til nasjonal avlysning av muntlig eksamen.


MANGLER KORONA-KONKLUSJON: De foreløpig svakt begrunnede spekulasjonene om at en ulykke på et kinesisk laboratorium kan ha vært et element i starten av pandemien, tiltar nå i styrke. President Joe Biden har beordret amerikanske etterretningstjenester 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.