Nyhetsbrev 27. august: Muslimfiendtlig dansk partileder anmeldt for sexsnakk med barn

God ettermiddag!

ETTERLATT I KABUL: Trolig ble minst 170 mennesker drept og flere enn 200 skadd i bombeangrepet ved flyplassen i Kabul i går. (Dødstallet er ennå usikkert, og stammer fra anonymiserte medieuttalelser fra det afghanske helsedepartemenet). De aller fleste drepte var sivile på utsiden av en port kontrollert av amerikanske og britiske styrker. IS tok i går kveld på seg ansvaret for massakren, i tråd med vestlige militæres antagelser om at filialen IS-K sto bak. (Kjent for å drepe skolebarn og kvinner uten blygsel).
    Blant de drepte var også 13 amerikanske soldater, noe som gjorde Kabul-katastrofen komplett for en allerede hardt presset president Joe Biden, og poengterte for hele verden at «krigen mot terror» ikke engang innenfor Afghanistans grenser var i nærheten av å bli «vunnet» etter 20 år. I en følelsesladd tale i går kveld tok Biden ansvaret for alt som har skjedd, samtidig som han pekte på at alternativet til å holde avtalen Donald Trump inngikk med Taliban, ville vært å på nytt sende tusenvis av soldater til Afghanistan i lang tid, noe som i hans øyne ikke var aktuelt.
     Rett etter angrepet stanset Norge evakuering av folk på utsiden av flyplassen på ubestemt tid, og dermed er mange mennesker som var klarert for å bli med norske fly etterlatt i Kabul.

INGEN LYS I TUNNELEN: Bare ti prosent oppgir at de foretrekker Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som stat...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.