Nyhetsbrev 27. august: Muslimfiendtlig dansk partileder anmeldt for sexsnakk med barn

God ettermiddag!

ETTERLATT I KABUL: Trolig ble minst 170 mennesker drept og flere enn 200 skadd i bombeangrepet ved flyplassen i Kabul i går. (Dødstallet er ennå usikkert, og stammer fra anonymiserte medieuttalelser fra det afghanske helsedepartemenet). De aller fleste drepte var sivile på utsiden av en port kontrollert av amerikanske og britiske styrker. IS tok i går kveld på seg ansvaret for massakren, i tråd med vestlige militæres antagelser om at filialen IS-K sto bak. (Kjent for å drepe skolebarn og kvinner uten blygsel).
    Blant de drepte var også 13 amerikanske soldater, noe som gjorde Kabul-katastrofen komplett for en allerede hardt presset president Joe Biden, og poengterte for hele verden at «krigen mot terror» ikke engang innenfor Afghanistans grenser var i nærheten av å bli «vunnet» etter 20 år. I en følelsesladd tale i går kveld tok Biden ansvaret for alt som har skjedd, samtidig som han pekte på at alternativet til å holde avtalen Donald Trump inngikk med Taliban, ville vært å på nytt sende tusenvis av soldater til Afghanistan i lang tid, noe som i hans øyne ikke var aktuelt.
     Rett etter angrepet stanset Norge evakuering av folk på utsiden av flyplassen på ubestemt tid, og dermed er mange mennesker som var klarert for å bli med norske fly etterlatt i Kabul.

INGEN LYS I TUNNELEN: Bare ti prosent oppgir at de foretrekker Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som statsminister på VGs siste statsministermåling, der Jonas Gahr Støre (Ap) ligger langt foran Erna Solberg (H) både i «duell» (der Støre har 51 vs. 42 %) og når respondentene fordeler seg på tre kandidater.

KALTE ORDFØREREN «EVNEVEIK»: Den beryktede Facebook-siden Sørlandsnyhetene skal være deaktivert, etter at lokale medier og politikere denne uka har satt søkelyset på ordbruken og personangrepene til Demokratene-politiker Nils Nilsen. Gruppeleder Vidar Kleppe i Demokratene – som hevder partiet aldri har hatt noe med Sørlandsnyhetene å gjøre – opplyser til NRK at Nilsen nå har blitt bedt om å velge om han fortsatt skulle være administrator for Sørlandsnyhetene eller politiker. Nilsen oppgir å ha valgt det siste.
    Facebook-siden har preget Kristiansand-politikken siden 2018, da mangemillionæren Einar Øgrey Brandsdal opprettet den som del av en politisk strid om det omstridte Kunstsiloen-prosjektet.

ANMELDT FOR SEXSNAKK MED BARN: Den kjente rasismedømte aktivisten Rasmus Paludan blir nå politianmeldt av Redd Barna for å ha delt eksplisitte sex- og volds-fantasier med danske barn ned i 13-årsalderen. Det er Ekstrabladet som i ettermiddag avslører den antatt straffbare adferden, etter å ha infiltrert en Discord-server rettet mot unge tilhengere av Paludans muslimfiendtlige parti Stram Kurs. I video- eller lyd-chatter har partilederen blant annet flettet brukernavn inn i «grove og voldsomme sexhistorier som leses opp av Rasmus Paludan i plenum», også etter at personene har gitt uttrykk for å være i 14-15-årsalderen, skriver avisa. Paludan selv kaller saken en «storm i et vannglass».  – Er det i det hele tatt noen som anser seg som krenket?, spør han.
     Paludan – kjent for grov rasisme rettet mot muslimer parret med allusjoner til borgerkrig og blodbad – har tidligere vært i Norge for å drive valgkamp for det senere nedlagte Selvstendighetspartiet (der enkelte politikere gikk videre til Demokratene). I fjor sommer skulle den danske rasisten til Oslo for å ha demonstrasjon sammen med SIAN, men ble hindret av koronatiltak– Han har stående invitasjon til å kaste glans over arrangement i SIAN-regi når omstendighetene gjør det mulig, uttalte SIANs leder den gang.

God helg!

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter