Nyhetsbrev 26. januar: Opptøyer i Nederland + 20 år siden rasistisk drap

God tirsdag! MARKERING: Det er på dagen 20 år siden Benjamin Hermansen (15) ble drept av nynazister på Holmlia i Oslo, noe statsminister Erna Solberg (H) markerer i en publisering på Facebook: «Jeg skulle ønske at jeg i dag kunne si at kampen mot rasisme er over. Det er dessverre ikke tilfellet. Rasismen og hatet finnes fortsatt», skriver Solberg – og får utsagnet bekreftet i eget kommentarfelt, som har sterke innslag av whataboutisme og sedvanlig fokusdreining mot islam eller innvandrere: «Erna er aldri på banen når det er norske som bøter med livet», skriver én. Vi anbefaler heller å lese Utøya-overlevende Tonje Brennas viktige tekst: «20 år siden drapet på Benjamin. 10 år […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.