Nyhetsbrev 24. juni: – Bør holde fotballen helt fri for propagandasaker

God ettermiddag!

PRIDE-PROPAGANDA: RBK-trener Åge Hareide har tilsynelatende kastet en brannfakkel inn i en allerede het debatt om Uefas håndtering av Pride under fotball-EM. I opptaktene til EM-kampen mellom Tyskland og Ungarn i går, lot ikke Uefa arrangøren i München lyse opp fotballstadionen i regnbuens farger. Uefa begrunnet avslaget med at forespørselen var for politisk. Ungarn har nylig vedtatt en lov som begrenser muligheten til å «popularisere» homofili og kjønnsmangfold i landet.
   Nå har også Hareide uttalt seg om saken: – Man bør holde idretten og fotballen helt fri for politikk og andre propagandasaker, som Pride er. Pride er på mange måter en propaganda for at folk skal være glad i hverandre. Det er okei, men ikke bruk idretten til det, skal Hareide ha sagt i et intervju med Adresseavisenifølge NRK. RBK-treneren understreket at han er opptatt av mangfold i idretten og er for Pride-markeringer, men ikke i fotballen. Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner, blant annet fra kultur- og likestillingsminister Abid Raja som har bedt Hareide beklage seg. Hareide har i ettertid reagert på hvordan han ble fremstilt i intervjuet og har sagt han vil kontakte Adressa om saken.

RAMMER SKJEVT: En lekkasje fra en klimarapport av FNs rådgivende klimapanel IPCC beskriver hvordan verden kan endre seg med en global temperaturøkning på 1,5 og 2 grade...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.