Nyhetsbrev 24. februar: Senterpartiet ut mot fabrikkjøp

God dag!

PUTINS KYSTVAKT: Senterpartipolitiker og medlem i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Emilie Enger Mehl, går hardt ut mot salget av motorfabrikken Bergen Engines. Det russiskkontrollerte selskapet TMH International har betalt nåværende eier Rolls Royce 1,6 milliarder kroner for selskapet. Blant selskapets storkunder er det norske sjøforsvaret. «Norsk forsvarsteknologi kan havne i kloa på Putin», sier Mehl til NTB, og fortsetter med at «det er jo helt vilt at russerne skal vedlikeholde norske kystvaktskip». Hun vil ha svar på hvorvidt salget er i tråd med sikkerhetsloven. Også Frps Christian Tybring-Gjedde har stilt spørsmål ved salget. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide vil ikke kommentere hvorvidt saken diskuteres i regjeringen. Næringsdepartementet har svar at det ikke vil legge seg opp i handel mellom «private» selskap. I den siste trusselvurderingen fra PST, NSM og E-tjenesten blir nettopp utenlandske oppkjøp av «strategisk infrastruktur» utpekt som en trussel.

STINN I STEIGEN: Den 2586 innbyggerstore kommunen i Nordland mottar neste uke 100 AstraZeneca-vaksinedoser, som er minimumforpakningen for denne vaksinen. Denne vaksinevarianten er først og fremst tiltenkt helsepersonell, men Steigen mottar nå flere doser enn de har helsearbeidere i kommunenmelder NRK. De resterende 11 dosene går til personer i den såkalte «risikogruppe 5», folk mellom 55 og 64 år med underliggende sykdommer. Kommunen har ikke hat...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.