Nyhetsbrev 23. mars: Danmark har plan for gjenåpning, AstraZeneca-kritikk fra amerikanske myndigheter

God formiddag!

LYS I TUNNELEN: I Danmark har regjeringen nå, etter heftig  partipolitisk tautrekking, kunngjort en detaljert plan for gradvis gjenåpning av samfunnet. (Danmark har siden nyttår hatt en heftigere nedstenging i mye av landet enn Norge har, men har nå over tid hatt fallende antall innleggelser). Mens noe er tidfestet og tildels bare gagner innbyggere som allerede er vaksinert, vil danskene åpne det aller meste av samfunnet i det alle over 50 år har fått sin første vaksinedose. (Men da fortsatt trolig med generelle smittevernråd og restriksjoner mot blant annet de største arrangementene.) Om én måned vil blant annet uteserveringer og deler av kulturtilbudet åpnes for dem med vaksinepass, samtidig som blant annet organisert idrett for barn og unge tillates for alle, før det går bare to uker før neste steg i gjenåpningen, med lettelser både for kontorarbeidsplasser, idretten, serveringssteder, konferanser, kinoer og teatre m.v. – etter planen, vel å merke.
     Assisterende helsedirektør Espen Nakstad opplyser til NRK at det er en drøy uke siden Helsedirektoratet / FHI sendte sitt forslag til gjenåpningsplan for Norge til regjeringen. Statsministerens kontor vil ikke kommentere hvor arbeidet står.           
      Apropos statsministeren: Erna Solberg har nå v

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.