Nyhetsbrev 23. juni: Slutter å utgi avis etter politiaksjon i Hong Kong

God ettermiddag!

STOPPER PRESSEN: Politiet i Hong Kong har arrestert en regimekritisk journalist, som skriver for den pro-demokratiske avisen Apple Daily. Den 55 år gamle mannen publiserer under navnet Li Ping, og er nå mistenkt for å ha «konspirert om å samarbeide med fremmede land eller utenlandske styrker for å true nasjonal sikkerhet», skriver The Guardian.
        Arrestasjonen føyer seg inn i rekken over flere politiaksjoner mot pressen i Hong Kong. Forrige uke ble Ryan Law og fire andre styreledere i Apple Daily arrestert – i henhold til de nye nasjonale sikkerhetslovene pålagt av Beijing.
Apple Daily har kunngjort at de stopper driften natt til 24. juni, av hensyn til de ansattes sikkerhet. Siste avis kommer dermed i morgen. 

 
UEFA-KRITIKK: I kveld reiser det ungarske fotballaget til München for å spille mot Tyskland i EM. På bakgrunn av Ungarns nye lov som forbyr promotering av homofili, søkte Tyskland til Uefa om å lyse opp stadionet med regnbuefarger. Uefa avviste forespørselen fordi de mener gesten har en «politisk kontekst». Samtidig fronter Uefa kampanjen «Equal ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.