Nyhetsbrev 23. februar: RUS-O-RAMA i Arbeiderpartiet

God kveld!


DØDE FOR FOTBALLEN: Minimum 6 500 migrantarbeidere har dødd i Quatar, landet som forbereder seg til å arrangere verdenscupen i fotball i 2022. I snitt har 12 migrantarbeidere fra India, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka dødd hver uke siden Quatar vant retten til å arrangere verdenscupen tilbake i 2010. Det er avisa The Guardian som har analysert seg fram til tallet ved å sammenstille data fra de ulike landenes myndigheter. Indiske arbeidere utgjør over 2 700 av de registrerte dødsfallene. Guardian understreker at tallene i realiteten må være langt høyere, fordi en rekke andre land som avisen altså ikke har inkludert i arbeidet, også sender migrantarbeidere til Quatar.  I mange tilfeller sitter pårørende igjen som har mistet en far, sønn, bror - og ofte familiens hovedforsørger. Dødsfallene er ikke registrert knyttet til prosjekt, men direktør for FairSquare Projects Nick McGeehan, en organisasjon som kjemper for arbeidstakeres rettigheter i de arabiske gulfstatene, sier at det er overveiende sannsynlig at de døde har jobbet med å bygge verdenscup-stadioner. Quatar alene har en migrantarbeiderstyrke som teller to millioner.

UT MOT LØSLATELSE: Den 30 år gamle IS-kvinnen som ble hentet tilbake til Norge i januar i fjor, ble i går løslatt fra varetekt. Kvinnen er tiltalt for terrordeltagelse, grunnet hennes ekteskap med tre IS-krigere under seks år i Syria, fra 2013 til 2019. De to norske barna hennes er de første norske som er hente...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.