Nyhetsbrev 23. august: Senterpartiet ser 12-tallet i ny måling

God kveld!

GÅR AV: – Jeg har en viktig beskjed: I neste års valgkamp kommer sosialdemokratene til ledes av noen andre enn meg, sa Stefan Löfven (S) da han i går, overraskende for de fleste, kunngjorde at han går av som statsminister og partileder i november. Magdalena Andersson, finansminister siden 2014, er den mest opplagte kandidaten til å ta over etter Löfven, og kan i så fall bli Sveriges første statsminister. Det er riksdagsvalg i Sverige neste år, med årets mistillitsvotum mot Löfven og påfølgende syltynne parlamentariske grunnlag som bakteppe. Löfvens begrunnelse for timingen var at etterfølgeren skal ha god nok tid til å forberede seg.

KRYSSPRESS: Taliban truer med «konsekvenser» om USA utsetter den endelige 31. august-fristen for evakueringen fra Kabul, og hevder det vil bli håndtert som en fortsatt okkupasjon. «Hvis USA eller Storbritannia prøver å be om mer tid til evakueringer, er svaret nei», uttalte Taliban-talsmann Suhail Shaheen til Sky News i dag. Frankrike og Tyskland er blant NATO-landene som har bedt USA om å sikre flyplassen i hovedstaden lenger enn planlagt i kaoset.

SP MISTER VELGERE: Også Norstats siste måling for Aftenposten viser – som den tredje i rekken – markert nedgang for Senterpartiet, denne gang 4,3 prosentpoeng ned, til 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.