Nyhetsbrev 22. november: Hyllet frikjennelsen av Rittenhauser

God mandag!

BUDSJETT PÅ OVERTID: I dag klokken 10 møtte de parlamentariske lederne i regjeringspartiene Rigmor Aasrud (Ap) og Marit Arnstad (Sp) med SV-leder Audun Lysbakken for å få fremdrift i forhandlingene om neste års statsbudsjett, som til nå har foregått i finanskomitéen. Fristen for å bli enige i komitéen var opprinnelig satt til i dag, 22. november, men søndag sa Sigbjørn Gjelsvik (Sp) at representantene ikke var «i nærheten av å løse det» på deres nivå.
        Ifølge kilder NRK har snakket med, mener regjeringspartiene at SV er for kravstore i forhandlingene, og på møtet mandag morgen skal SV-lederen etter sigende bli bedt om å fire på kravene. SV på sin side mener de ikke har fått gode nok gjennomslag på sentrale punkter som klimakutt, grønn omstilling, omfordeling gjennom skattesystemet, rimeligere SFO og tannhelse og profittfri velferd. SV krever blant annet at regjeringen gjør større kutt i klimagassutslippene enn det Solberg-regjeringen foreslo, mens Ap og Sp har lagt opp til mindre kutt totalt. Ifølge Ap og Sp har det blitt flyttet på over tre milliarder kroner i forhandlingene. De tre partiene skal foreløpig være enige om å ikke bruke mer oljepenger enn den avtalte budsjettrammen, som er lagt på samme nivå som Solberg-regjeringens siste budsjettforslag.

FRIKJENT: 18-åringen Kyle Rittenhouse, som er blitt en kjæledegge for våpenentusiaster, Trump-tilhengere og høyreradikale aktivister etter at han skjøt og drepte to personer og skadet en tredje med et halvautoma...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.