Nyhetsbrev 22. mars: USA og EU varsler sanksjoner mot Kina for behandlingen av uigurene

SLÅR NED PÅ KONSENTRASJONSLEIRER: USA, Storbritannia, Canada og EU skal i dag kunngjøre koordinerte sanksjoner mot Kina begrunnet i de gruoppvekkende menneskerettighetsbruddene mot uigurene i landet, ifølge amerikanske medier, som har fått lekkasjer fra utenriksdepartementet i USA. Det er ventet at sanksjonene vil omfatte økonomiske tiltak mot navngitte personer som stormaktene knytter til overgrep mot den muslimske folkegruppen. (EU har allerede nevnt fire kinesere som vil få reiseforbud, eventuelle midler i utlandet frosset, stanses fra å gjøre forretninger med innbyggere i medlemsland etc.). Kina har gjort det klart at sanksjoner vil bli gjengjeldt. UMULIG Å FORTSETTE? Denne uka er det ventet at Legemiddelverket og FHI kommer med en foreløpig konklusjon om hvorvidt vaksinasjon med AstraZeneca skal startes opp igjen. I går kom nyheten om at ytterligere to av de fem nordmennene som har vært innlagt med den spesielle kombinasjonen av blodpropp og lavt antall blodplater etter å ha fått vaksinen, er døde. Leder i Norsk forening for allmennmedisin, Marte Kvittum Tangen, er blant dem som mener tilliten hos befolkningen og kapasiteten i helsevesenet (vaksinerte som kontakter lege selv ved ufarlige bivirkninger eller rene bekymringer) vil gjøre det vanskelig å sette flere doser av AstraZeneca i Norge. – Det meldes ikke om en generell vaksinemotstand, men folk sier helt klart at de ikke vil ha AstraZeneca-vaksinen. Det er mye usikkerhet og skepsis, sier hun 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.