Nå kommer sanksjonene: Straffer tre av Putins milliardærvenner for invasjonen

Gennadij Timsjenko og Igor og Boris Rotenberg blir nå mål for sanksjoner fra Storbritannia.

DEN SISTE UTVIKLINGEN I UKRAINA-KRISEN:

  • Forbundskansler Olaf Scholz opplyste tirsdag at Tyskland stopper godkjenningen av Nord Stream 2 som følge av det siste døgnets hendelser. Den elleve milliarder dollar dyre undersjøiske gassrørledningen skulle doble russisk eksportkapasitet til Europa og være en sikkerhetsline dersom gasseksporten gjennom Ukraina ble forhindret. Stansen vil ha store økonomiske konsekvenser for Russland, som i 2020 solgte en tredjedel av den totale europeiske eksporten til Tyskland, men også for Tyskland som dekker en kvart av landets energibehov med gass, og der russisk gass utgjør opptil halvparten av gasstilførselen.
  • Storbritannia innfører sanksjoner mot fem russiske banker og oligarkene Gennadij Timsjenko og Igor og Boris Rotenberg (alle med nære bånd til Kreml), kunngjorde statsminister Boris Johnson i ettermiddag. EUs utkast til sanksjoner inneholder både beslutningstakere, russiske banker og struping av russisk tilgang til EUs kapital- og finansmarkeder, men det er foreløpig uklart hva som blir vedtatt.
  • Russlands utenriksminister Sergej Lavrovs spinn er at Kreml ikke bryr seg om sanksjoner fordi de kommer uansett hva Putin gjør: «De truer oss allerede med ‘a...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.