Nyhetsbrev 22. februar: Hurtigruten-ansatt snakker ut

God ettermidag!

PROTESTERER MOT KUPPET: Flere titalls tusen mennesker i Myanmartrosset i dag militærjuntaens trusler om å slå ned på planlagte streiker og massedemonstrasjoner med mer voldsbruk. Da generalstreiken startet, tok mange studenter og andre aktivister seg blant annet til sentrum av hovedstaden Yangon, der soldater ventet med barrikader og vannkanoner, ifølge The Guardian, som skriver at massemønstringen er den største siden kuppet 1. februar.

DYSTER MILEPÆL: USA passerte i helga 500 000 registrerte covid-19-dødsfall.  For to slående visualiseringer – se New York Times' forside i går og denne grafikken fra Washington Post. Andre medier poengterer at det er omlag like mange døde som det bor levende i byer som Atlanta i Georgia eller delstatshovedstaden Sacramento i California. Antallet nye kjente tilfeller har gått ned de siste dagene, men i USA meldes det ennå inn nær 100 000 tilfeller daglig, og myndighetene logger 1500-3500 dødsfall per dag.

– KRIMINELT: En tidligere resepsjonssjef på Hurtigrutens skandaleskip MS «Roald Amundsen», Kristian S...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.