Nyhetsbrev 21. oktober: Forklarte hyttekjøp med «sikkerhetskurs»

God dag! 

 

BRUKTE BISTANDSPENGER PÅ HYTTE: Den lille analyseforeningen Rhipto brukte i 2019 bistandsmidler fra Utenriksdepartementet til å kjøpe en hytte i Nord-Torpa ved Lillehammer for 3,8 millioner kroner. Det kommer frem av dokumenter som Filter Nyheter har fått innsyn i. Direktør i foreningen, Christian Nellemannforklarer i et brev til UD i april i år at hytten ligger «i et område egnet til sikkerhetstrening for både ansatte og personell fra utlandet, operasjonell planlegging og lagring». I et formelt varsel skriver en PwC-revisor at hyttekjøpet er «brudd på avtale med tilskuddsgiver».
     I begynnelsen av oktober kunne Filter Nyheter avsløre at Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet har satt i gang full granskning av tilskudd på til sammen 56,9 millioner kroner som de har utbetalt til Rhipto fra 2014 og til i år. Foreningen har mottatt tilskudd for å levere analyser og «etterretning» til FN, Interpol og andre internasjonale samarbeidspartnere om alt fra forestående terrorangrep i Tunisia til avskoging i Peru. I rapporteringen til departementene har Nellemann hele tiden bedyret at foreningen er «non-profit» og går uten noen form for overskudd. Les vår nyeste artikkel om avsløringene 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.