Nyhetsbrev 2. september: Vaksinerer 12-åringer i Norge

God formiddag!

VAKSINERER 12-ÅRINGER, AVLYSER GJENÅPNING: Som ventet kunngjorde statsminister Erna Solberg i formiddag at også Norge nå skal gi koronavaksine til 12-15-åringer, i tråd med råd fra FHI. – Gjennom vaksinen er barna godt beskyttet mot sykdommen. De får redusert risiko samtidig som det bidrar til å beskytte sårbare og holde smitten nede, sier FHI-sjef Camilla Stoltenberg. FHIs analyse er at vaksinasjonen av 12-15-åringen – som skal på Pfizer – vil «kunne redusere smitten i hele befolkningen betydelig og gi en betydelig redukasjon i antallet innleggelser og dødsfall ved en høstbølge».
    Gruppen 12-15 år utgjør rundt 260 000 personer, eller 4,8 prosent av befolkningen. Tre årskull tilhører ungdomsskolen (2008, 2007 og 2006), og ett årskull tilhører barneskolen (2009). Barn under 15 år er ikke helserettslig myndige, og vaksinasjon krever samtykke fra foreldre.  Norge er ikke tidlig ute med vaksinasjon av tenåringene –  blant andre Danmark, Finland, Island, USA og Canada tilbyr det allerede.
     Regjeringen vedgikk samtidig at TISK-systemet ute i kommunene (testing, isolasjon, smittesporing, karantene), er overbelastet, og karanteneplikten blir nå endret så hustandsmedlemmer omfattes. (I tillegg til andre justeringer som ikke er ferdig drøftet).
    Solberg bekreftet også at smittebølgen at trinn 4 i gjenåpningsplanen er «avlyst».  – Norge er ikke gjenåpnet, formanet statsministeren, og understreket at også fullvaksinerte må holde avstands-og hygiene-tiltak.

PÅ TILTALEBENKEN: I morges startet den spektakulære riksrettssaken mot Danmarks tidligere innvandringsminister ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.