Nyhetsbrev 19. oktober: Ordfører frikjent for korrupsjon

God ettermiddag!

FRIKJENT: Den korrupsjonstiltalte tidligere ordføreren i Nittedal, Hilde Thorkildsen (Ap), ble frikjent i Romerike og Glåmdal tingrett. Thorkildsen var tiltalt for grov korrupsjon i forbindelse med en utbyggingssak i kommunen, og aktor i saken ba om ett år og seks måneders fengsel.  – Rettens konklusjon er at det ikke var en bestikkelse, og derfor heller ikke korrupsjon, noe vi har ment hele tiden. Tvert imot har retten lagt til grunn at betalingen var en del av et helt ordinært forretningsforhold, sier Thorkildsens forsvarer til NRK. Økokrim opplyser at påtalemyndigheten vil bruke tiden før ankefristen til å vurdere om det er grunnlag for å anke saken. 

EMBETSVERKET ADVARTE: VG har tidligere avdekket at den nylig avgåtte finansministeren, Jan Tore Sanner (H), skal ha utsatt en innsynsforespørsel fra Dagens Næringsliv begrunnet med at Sanner mente de ikke var «tjent» med å gi ut dokumentet «i en oppjaget valgkampinnspurt». Beskjeden ble sendt seks dager før valget, til tross for at loven er tydelig på at alle innsyn skal gis «uten ugrunnet opphold»
     Nå kan VG avsløre at Sanner også to dager senere, for andre gang i uken før valget, ba om å utsette å sende ut dokumenter om utvalget. Denne gangen møtte det motstand inter...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.