Nyhetsbrev 19. mars: WHO anbefaler fortsatt AstraZeneca + Solberg-gate

God dag!


FORTSATT BRUK: Verdens Helseorganisasjon (WHO) anbefaler fortsatt bruk av AstraZeneca-vaksinen. «På dette tidspunktet vurderer WHO at fordelene veier tyngre enn risikoen ved vaksinen», skriver de i en pressemelding. Legemiddelverkets Steinar Madsen sier til NRK Radio at han tror flere land vil oppdage sjeldne tilfeller av AstraZeneca-vaksinen «når de ser nærmere etter» i bivirkningsstatistikkene sine. Norge har satt vaksineringen med AstraZeneca på pause inntil videre.

TREIG VAKSINERING: Oslo kommune vil trolig stenge flere barnehager i neste uke, og VG har snakket med barnehageledere i byen som har ansatte som gråter på jobb grunnet høyt smittetrykk og frykt for smitte med risiko for påfølgende senvirkninger og høyt sykefravær. I én barnehage skal 7 av 13 ansatte være eller ha vært korona-syke. Det har fått ordfører og oppvekstbyråd i Oslo til å be om at barnehageansatte prioriteres i vaksinekøen. De får et tvert nei av FHI-overlege Preben Aavitsland«Vi får få doser per uke, og de må vi prioritere til de eldre og syke. Det går dessverre altfor sakte nå. Vi har ennå ikke kommet ordentlig i gang med gruppa med kreftpasienter, organtransplanterte og andre alvorlig syke», skriver Aavitsland i en e-post til VG.

SOLBERG-GATE: I...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.