Nyhetsbrev 19. mai: Hvilken «seier» ønsker Netanyahu?

God ettermiddag!

UENIGHET OM «SEIEREN»: Sikkerhetsrådet møttes i går for fjerde gang i løpet av den siste Gaza-krisen, igjen uten en uttalelse om våpenhvile (som blant andre Norge jobber for). – Vi mener ikke at en offentlig uttalelse nå vil bidra til å de-eskalere, sa USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield på det lukkede møtet, opplyser en diplomat til nyhetsbyrået AFP. (Via NRK). I EU ble forsøket på en samlet uttalelse fra medlemslandene stanset av Ungarn, som mente kritikken av Israel i den foreslåtte teksten ble for ensidig.
     Israel lekket i formiddag at regjeringen vurderer en snarlig våpenhvile og hvorvidt målene med operasjonen er oppnådd. Avisa Haaretz skriver samtidig at flere sentrale personer i israelske myndigheter ønsker å avslutte krigen, men at statsminister Benjamin Netanyahu ønsker et utfall som kan gi ham en tydeligere seierserklæring. I Jerusalem Post uttaler en tidligere sjef for innenlandsetterretningen Shin Bet, Yoram Cohen, at Israel i etterkant bør stanse byggematerialer i å nå Gaza i tillegg til å isolere Hamas på andre måter for å tvinge dem til kompromisser.

MØRK REKORD: India registrerte i går 4529 nye koronadødsfal...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.