Nyhetsbrev 18. november: Hansen sender Stortinget skriftlig svar i dag

God ettermiddag!

TRAPPER NED? Aleksandr Lukasjenko ser ut til å være villig til en viss deeskalering av migrantkonflikten med Polen som har preget internasjonal politikk de siste ukene. Repatrieringen av irakere som selv er villige til det startet i dag, samtidig som den hviterussiske presidenten i en samtale med Angela Merkel har foreslått å returnere 5000 av migrantene til hjemlandene og at EU tar imot 2000 av dem. Grenseområdet der det har vært voldelige sammenstøt med polske sikkerhetsstyrker skal nå være ryddet for personer, ifølge New York Times, samtidig som det ennå er stor usikkerhet rundt hvor brorparten av migrantene havner.

INGEN AVKLARING: Lite av presset mot stortingspresidenten har avtatt etter møtet med de parlamentariske lederne på Stortinget i dag og «jeg er ikke en kjeltring»-intervjurunden Eva Kristin Hansen gjorde i mediene i går. (Mest oppsikt vakte kanskje hennes bemerkning til Adressa, som kunne tolkes som at heimstadsjournalistene burde holdt seg for god til å avsløre en medtrønder: «Hvis Adresseavisen med denne saken skulle sørge for å hive den andre trønderske presidenten i historien, ville jo det vært synd»). Etter møtet med partitoppene i formiddag uttalte Hansen at hun vil gi et skriftlig svar til Stortinget (i løpet av dagen) og understreket at hun er avhengig av Stortingets tillit for å bli sittende.
    Det er ennå flere uklarheter i Hansens framstilling av saken. Adresseavisen slår i ettermiddag opp at Hansen i dag opplyser at hun allerede i valgkampen var bekymret for at boligsituasjonen skulle bli et te...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.