«FOTBALL PÅ EN GRAVPLASS»: I forkant av Fotballtinget på søndag, som avgjør om Norge skal boikotte det utskjelte fotball-verdensmesterskapet i Qatar neste år, har vi snakket med blant andre en av journalistene som gikk undercover for å avsløre forholdene til arbeiderne som bygger VM-anleggene. Benjamin Best, kjent for dokumentaren «Dirty Games: The Dark side of sports», tror ikke boikott vil gjøre situasjonen bedre for Qatar-arbeiderne, men for framtidige mesterskap: – Hvis et land som Norge sender et så sterkt signal som en boikott, så må Fifa reagere, sier han. Les hele artikkelen her!

«MYE AV DET BREIVIK SA I SITT MANIFEST ER KORREKT»: Lederen av partiet Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, la denne uka ut en video på YouTube der han kommer med støtte til Anders Behring Breiviks tankegods. Samtidig peker han på Jonas Gahr Støre (Ap), Jens Stoltenberg og partiet Høyre som personer som skal straffes som «landssvikere» eller «krigsforbrytere», og beskriver 22. juli-angrepen som «karma» for Arbeiderpartiet. Vi har gjennomgått den jødefiendtlige og rasistiske videoen her. Filter Nyheter har tidligere avdekket at Alliansen har ført opp nynazister på valglistene til årets stortingsvalg.

«SKAL STOPPE DE JÆVLA MUSLIMENE»: Partiet Demokratene ønsker i år å framstå som et mer striglet høyrepopulistisk alternativ til Frp. Men på plassen rett under de tidligere Frp-politikerne Geir Ugland Jacobsen og Kent Andersen på en av årets valglister finner vi Amund Garfors, som helt siden slutten av 1980-tallet har har vært aktiv i den rasistiske organisasjonen Folkebevegelsen mot innvandring (FMI). FMI består i dag av noen få sentrale medlemmer – blant dem en trusseldømt nynazist – som benytter retorikk om et «raserent Norge» og beskriver innvandrere som «rasefremmede», «negre» og «invasjonsstyrker» i sosiale medier. I et intervju med Filter Nyheter snakker Garfors om «den jævla muslim-importen» og mener Erna Solberg er «verre enn Quisling». Les artikkelen her!