Gikk undercover i Qatar: – Fifa må reagere hvis det blir norsk boikott

Arbeidere i Qatar i 2019. Foto: Benjamin Best
Med skjulte kameraer var den tyske journalisten Benjamin Best med på å avsløre forholdene der migrantarbeiderne bor og jobber i Qatar. Hvis Norge går inn for å boikotte VM 2022, tror han andre land vil følge etter.  Om halvannet år tas avsparket for verdens største fotballfest – i Qatar.  Mesterskapet har helt siden tildelingen vært omstridt, og blitt beskyldt for å spilles «på en gravplass» Aktivister, forskere og journalister har avdekket dårlige arbeidskår og dødsfall som kunne vært unngått blant arbeiderne som bygger de spektakulære VM-stadionene. Flere Fifa-topper er siktet for korrupsjon i forbindelse med tildelingen.  Blant grasrota i flere norske fotballklubber, er grensa nådd.  På søndag skal Fotballtinget endelig avgjøre om Norge skal boikotte eller ikke. Rekordmange fotballklubber har meldt seg på den ekstraordinære avstemningen. Etter en kartlegging av TV2, kan det se ut til at det ikke blir flertall.  [caption id="attachment_59481" align="alignnone" width="1040"] Flere av bygningsarbeiderne fra utlandet bor på et industrifelt i ørkenen og fraktes til og fra jobben med felles buss. Foto: Benjamin Best...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.