Gikk undercover i Qatar: – Fifa må reagere hvis det blir norsk boikott

Arbeidere i Qatar i 2019.
Med skjulte kameraer var den tyske journalisten Benjamin Best med på å avsløre forholdene der migrantarbeiderne bor og jobber i Qatar. Hvis Norge går inn for å boikotte VM 2022, tror han andre land vil følge etter.  Om halvannet år tas avsparket for verdens største fotballfest – i Qatar.  Mesterskapet har helt siden tildelingen vært omstridt, og blitt beskyldt for å spilles «på en gravplass».  Aktivister, forskere og journalister har avdekket dårlige arbeidskår og dødsfall som kunne vært unngått blant arbeiderne som bygger de spektakulære VM-stadionene. Flere Fifa-topper er siktet for korrupsjon i forbindelse med tildelingen.  Blant grasrota i flere […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.