Nyhetsbrev 16. november: Nye Qatar-avsløringer fra Amnesty før VM

God formiddag!

TILSPISSES: Polske styrker brukte i dag vannkanoner mot migranter på grensa til Hviterussland, etter at noen av migrantene skal ha begynt å kaste stein og andre objekter. En polsk politimann skal være alvorlig skadet i sammenstøtet. Polens forsvarsdepartement har også anklaget hviterussiske soldater for å ha forsøkt å ødelegge grensegjerder – noe migranter også skal ha bidratt til. Det er svært vanskelig å få verifisert informasjon om hendelsene på grensa i den betente situasjonen fordi Polen har erklært unntaktstilstand som hindrer journalister i å være tett på, mens et lavt antall pressefolk på hviterussisk side i praksis er forhindret på samme måte, ifølge nyhetsbyrået AP.

QATAR-VM: BRUKER FORTSATT KAFALA:I dag har Amnesty International publisert rapporten «Reality Check 2021» om arbeidsforholdene blant migrantarbeiderne i Qatar. Generalsekretær i Amnesty Norge, John Peder Egenæs, mener at mye av det som så ut som positiv utvikling for et år siden, nå har snudd og går i feil retning:– VM-vertskapet har ikke innfridd løftene de ga om å gi migrantarbeiderne bedre beskyttelse og å avvikle kafala-systemet. I noen tilfeller ser vi til og med en negativ utvikling hvor de verste formene for utnyttelse av migrantarbeidere vender tilbake, sier Egenæs til VG
     For selv om Qatar i 2017, etter medieavsløringer og internasjonalt press, innførte lov...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.