Nyhetsbrev 15. november: Josimar-kilden fengslet i Qatar

God mandag!

MOT SLUTTEN: Mandag er det etter all sannsynlighet duket for prosedyrene i den to uker lange rettssaken mot 18-åringen Kyle Rittenhouse, som skjøt og drepte to menn og skadet en tredje under de voldsomme gateprotestene etter politidrapet på en svart mann i byen Kenosha, Wisconsin i slutten av august 2020. Tiltalte hevder at han skjøt i selvforsvar og har gjennom rettssaken insistert på at han kom til Kenosha fra hjemstaten Illinois for å beskytte bilforretning Car Source fra å bli vandalisert.
        18-åring er tiltalt for seks forhold, inkludert to drap og ett drapsforsøk, samt å ha satt livene til ytterligere to personer i fare (de ble skutt mot, men ikke truffet), i tillegg til ulovlig besittelse av skytevåpen (Wisconsin har liberale våpenlover, men Rittenhouse var under myndighetsalder). Etter volden har tenåringen blitt en slags maskot for den Trump-vennlige, radikale høyresiden i USA – 500 soldater fra nasjonalgarden i Wisconsin er satt i beredskap før dommen faller (juryforhandlingene kan ta både dager og uker).

«TRAPPES NED», IKKE «FASES UT»: Forhandlingene rundt en ny og forsterket klimaavtale på COP26 gikk litt over ett døgn på overtid i Glasgow – i innspurten kom India med et ufravikelig krav om å endre avtaleteksten til den mindre forpliktende ordlyden om at kullkraft skal «trappes ned», ikke «fases ut», noe Kina støttet. Flere land protesterte, men godtok likevel formuleringen for å få vedtatt resten.
        Møteleder Alok Sharma&nbs...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.