Nyhetsbrev 15. juni: Nå vil flertallet kaste byråd Lan-Marie Berg

God ettermiddag!

SISTE: Det er flertall i Oslo bystyre for mistillit mot Lan Marie Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel. Det ble klart etter at Rødt i en pressekonferanse tirsdag varslet at de støtter forslaget.
– Byråden har gang på gang valgt å ikke informere de folkevalgte, sa Rødts gruppeleder Eivor Evenrud, som mener Berg har brutt informasjonsplikten, ikke fulgt god forvaltningsskikk og utvist «manglende styring og ledelse».
Bakgrunnen for kravet om at Berg må gå er kostnadssprekken på 5,2 milliarder kroner i arbeidet med ny vannforsyning i Oslo – og at byråden ikke informerte bystyret om dette før 20. mai i år.
        Rødt har anmodet Berg om å gå frivillig, mens mistillitsforslaget formelt skal voteres over i morgen, onsdag. 30 representanter må stemme for dersom det skal få flertall – per nå ligger det an til at 32 representanter støtter forslaget.
        Det interessante nå er hvordan byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forholder seg til dette – stiller han seg bak Lan Marie Berg, står hele byrådet i fare for å måtte gå.

DEMONSTRERER MOT LOVFORSLAG: Mens Pride-flagg i disse dager flagrer over hele Norge, vedtar Ungarn en lov som skal forby alt innhold som anses å fremme homofili, samt kjønnskorrigerende behandling til personer under 18 år. En slik lovendring vil forby enhver diskusjon knyttet til kjønnsidentitet og seksuell legning i offentligheten, inkludert i skole og media.
        Rundt 5000 personer møtte mandag kveld opp foran det ungarske parlament...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.