Nyhetsbrev 13. november: Ropstad refses etter «trist» angrep på MDG + Nå starter riksrett-høringene mot Trump

«EN NORSK KAMERAT»: For en uke siden publiserte ukjente hacktivister en enorm database med blant annet brukerdata og private meldinger fra det nazistiske nettforumet Iron March, som ble tatt ned i 2017 (trolig etter datainnbrudd). Vi har gjort en stor gjennomgang av det unike materialet med tusenvis av én-til-én meldinger høyreekstremister imellom, og har blant annet funnet en rekke nordmenn – hvorav noen var i direkte kontakt med nynazister i USA og Storbritannia som rekrutterte unge til utilslørt terrororienterte grupper. Les artikkelen, med selve chatmeldingene, her. MENNESKEVERDSKAPTE KLIMAENDRINGER: Dagens store skravleklassesnakkis er utvilsomt KrF-leder Kjell Ingolf Ropstads opptreden på Politisk kvarter i debatt med Une Bastholm (MDG) i morges. «Noe av det underligste jeg har hørt siden Listhaugs berømte Facebook-post», tvitrer DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim. Tidligere Hareide/KrF-rådgiver Emil André Erstad: «Har akkurat høyrt #polkvart og veit ikke heilt kva eg skal sei». «Lurer på om det har tippet litt over for Ropstad», kommenterer skribent Espen Goffeng. «Kva ER dette? (...) Vanvittig trist», tvitrer Jens Kihl i BT. «Ganske utrolig», mener Ap-lederJonas Gahr Støre. Årsaken til de sterke reaksjonene er at Ropstad i dag gikk all in etter landsstyretalen fredag der han stemplet ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.