«EN NORSK KAMERAT»: For en uke siden publiserte ukjente hacktivister en enorm database med blant annet brukerdata og private meldinger fra det nazistiske nettforumet Iron March, som ble tatt ned i 2017 (trolig etter datainnbrudd).
Vi har gjort en stor gjennomgang av det unike materialet med tusenvis av én-til-én meldinger høyreekstremister imellom, og har blant annet funnet en rekke nordmenn – hvorav noen var i direkte kontakt med nynazister i USA og Storbritannia som rekrutterte unge til utilslørt terrororienterte grupper. Les artikkelen, med selve chatmeldingene, her.

MENNESKEVERDSKAPTE KLIMAENDRINGER: Dagens store skravleklassesnakkis er utvilsomt KrF-leder Kjell Ingolf Ropstads opptreden på Politisk kvarter i debatt med Une Bastholm (MDG) i morges. «Noe av det underligste jeg har hørt siden Listhaugs berømte Facebook-post», tvitrer DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim. Tidligere Hareide/KrF-rådgiver Emil André Erstad: «Har akkurat høyrt #polkvart og veit ikke heilt kva eg skal sei». «Lurer på om det har tippet litt over for Ropstad», kommenterer skribent Espen Goffeng. «Kva ER dette? (...) Vanvittig trist», tvitrer Jens Kihl i BT. «Ganske utrolig», mener Ap-lederJonas Gahr Støre.
Årsaken til de sterke reaksjonene er at Ropstad i dag gikk all in etter landsstyretalen fredag der han stemplet miljøbevegelsen som en trussel mot det kristne verdigrunnlaget – i samme vending som blant annet høyreekstremisme. Ropstad går langt i å si at MDG sidestiller mennesker og dyr og derfor er del av et «farlig tankegods» som er i strid med menneskeverdet. På Politisk kvarter hevdet han også at «ettbarnspolitikk er et av forslagene mange kommer med» og knyttet miljøbevegelsen til «sortering av jenter og mennesker som er mest sårbare».
«Jeg har ikke sett dem og har ikke møtt dem (...) Vi har ikke disse verdiene»,
sa Bastholm om ideene og politikerne KrF-lederen framstiller som utbredt. MDG-talspersonen kaller utspillene uredelige og hårreisende, og tror Ropstad konstruerer konflikten fordi andre KrF-hjertesaker stanger mot blant andre Frp i regjeringssamarbeidet. – Du vet at om du hadde tatt en debatt om bioteknologi eller høyreekstremisme så måtte du gjort det mot dine egne regjeringsmedlemmer, så da maler du opp dette fiendebildet i stedet, sa Bastholm.

MISTENKER ULOVLIG KONKURRANSEVRIDNING: Konkurransetilsynet har slått til mot Norgesgruppen og flere underleverandører etter undersøkelser som tyder på at noen av leverandørene gir over 15 prosent lavere priser sammenlignet med hva Rema og Coop må betale for varene sine. – Prisforskjeller i seg selv er ikke ulovlig, men dersom slike prisforskjeller har medført at forbrukeren har betalt høyere priser som følge av dette, kan det foreligge et brudd på konkurranseloven, sier  konkurransedirektør Lars Sørgard ifølge E24.