Nyhetsbrev 13. april: Statsministeren rykker ut i narko-debatten

God kveld!

IKKE LIKHET FOR LOVEN: Samtidig som Arbeiderpartiet ser ut til å være villige til å stanse rusreformen på sitt landsmøte senere i uka, kommer statsminister Erna Solberg (H) nå på banen med en argumentasjon som er nødt til å svi for selverklærte sosialdemokrater. I et intervju med VG i kveld peker Høyre-lederen på sosial urettferdighet som årsak til at hennes parti til slutt gikk inn for avkriminalisering: – Så har erkjennelsen vår kommet til at den type oppfølging av ungdom er for tilfeldig, den er for lite systematisk og har for mye preg av straff. Og den blir sosialt ujevn. Det er ingen tvil om at du raskt får en påtaleunnlatelse eller unngår bot hvis du har ressurssterke foreldre med god økonomi, mens hvis du ikke har foreldre som kan hjelpe deg ut av den situasjonen, så får du en annen oppfølging. Solberg ber Ap være med på «den riktige siden i en stor sosial reform for fremtiden».

APROPOS – POLITIET PÅ TYNN IS: Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud krever nå en gjennomgang i hele landet av praksisen rundt ransaking av personer på jakt etter narkotika.  I et brev til alle statsadvokatembetene ber Maurud om å granske om politiets ransakelser avviker fra loven. «I tillegg bes det om en undersøkelse og vurdering av praksis hva gjelder kroppslige undersøkelser i slike saker, i form av urin...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.