Nyhetsbrev 12. oktober: Klimafelle for Støre-regjeringen

God ettermiddag!

RAMMER BREDT: Minst 85 prosent av jordas befolkning har allerede blitt rammet av værhendelser som har blitt mer ekstreme på grunn av menneskeskapte klimaforandringer, anslår en ny studie fra Tyskland publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Nature Climate Change. Forskerne brukte maskinlæring til å identifisere rundt 100 000 studier der værhendelser som flom, varmebølger og avlingssvikt kunne knyttes til endringer i temperatur og nedbør forårsaket av fossile utslipp. Resultatene viste at fire femdeler av jordas landområder, der 85 prosent av verdens befolkning bor, kan være påvirket av menneskeskapt global oppvarming. Solide indikasjoner på at de klimarelaterte værhendelsene var menneskeskapte forekom dobbelt så ofte i høyinntektsland sammenliknet med lavinntektsland, ifølge studien.

FILTER AVSLØRER: Det lille analyseforetaket Rhipto, som er under tilsyn i Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet for mulig misbruk av tilskuddsmidler, kjøpte i 2019 en fjellhytte i Nord-Torpa mellom Lillehammer og Valdres. Ifølge grunnboken betalte Rhipto 3,8 millioner kroner for fritidseiendommen. Hyttekjøpet skjedde samme år som «non-profit»-foreningen fikk utbetalt 13,6 millioner kroner i tilskudd fra UD og KLD, og etter prosjektregnskaper og annen rapportering hadde etterlatt inntrykk av at Rhipto har gått i null i lang tid. I september i år, midt i departem...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.