Nyhetsbrev 12. mars: Brasiliansk virusvariant i Norge; Myanmar-krisen eskalerer

God formiddag!

SKUTT I HODET: Situasjonen forverres i Myanmar, der FNs spesialrapportør Thomas Andrews denne uka har uttalt at juntaen bak kuppet trolig har begått forbrytelser mot menneskehetn. I går ble minst 12 personer drept, flere av dem skutt i hodet, og voldshandlingene mot demonstranter og opposisjonelle ser ut til å øke i omfang. FNs ekspert har talt over 2000 utenomrettslige pågripelser og mener at omlag 70 drap kan knyttes til soldater/politi.

KAPPLØP MED SKUMLE SMITTESIFRE: I dag er det ett år siden regjeringen «stengte Norge» for første gang i pandemien, og smittesituasjonen er ikke særlig bra. – Om dette fortsetter, er vi på full fart inn i en tredje smittebølge, sier Espen Rostrup Nakstad til VG. I morges ble det  kjent at et tilfelle av det brasilianske muterte viruset er oppdaget i Vestland fylke, ifølge Helsedirektoratet det første slike prøvesvaret i landet.
    Gårsdagen endte med både dårlige og (litt) gode nyheter på vaksinefronten. FHI og Legemiddelverket stanset altså all bruk av AstraZeneca-vaksinen midlertidig, fordi europeiske legemiddelmyndigheter undersøker om tilfeller av blodpropp i Danmark kan være en svært sjelden bivirkning av vaksinen. Det er ett enkelt dødsfall som har utløst forholdsreglene, og per i dag er det ikke funnet høyere forekomst av blodpropp blant vaksinerte. (Australia

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.