Nyhetsbrev 12. august: Høyre ned 19 prosent

God ettermiddag!

FLYKTNINGDEBATTEN KOMMER: Talibanhar tatt kontroll over den strategisk viktige byen Ghazni bare 15 mil fra Afghanistans hovedstad, og slaget om Kabul rykker stadig nærmere. (Amerikanske militærstrateger har anslått at Kabul kan være isolert om én måned og ute av myndighetenes kontroll om 90 dager). 
    Den forutsigbare – men uventet hurtige – kollapsen etter de vestlige styrkenes tilbaketrekning får EU-statslederne til å frykte en ny flyktningkrise. FN anslår at 500 000 mennesker kan bli presset til å flykte til nabolandene Pakistan, Iran og Tajikistan etterhvert som situasjonen i Afghanistan forverres, og i Tyskland tar utenriksdepartementet det som en selvfølge at ankomstene til Europa vil påvirkes i nær framtid. Tyskerne anmoder derfor alle land om å bistå mens flyktninger ennå kan få hjelp i regionen og i relativt trygge områder av Afghanistan.
    Talibans siste framrykning mot Kabul kommer samtidig som Tyskland, Nederland og Frankrike har stanset deporteringen av afghanske asylsøkere med avslag, med henvisning til forverringen, mens andre europeiske land er på gjerdet i frykt for å oppmuntre til en ny flyktningstrøm. 

LYTTER: Den hviterussiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja er i dag og i morgen i Oslo, blant annet for å møte utenriksminister <...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.