Nyhetsbrev 11. november: Smitterekord i Tyskland

God ettermiddag! SMART OG SKITTENT: Den internasjonale krisen knyttet til Hviterusslands bruk av migranter på den polske grensa som pressmiddel mot EU, eskalerer dag for dag. Deutsche Welles kommentator Barbara Wesel peker på hvordan situasjonen synliggjør Europas svakheter og kynismen i maktpolitikken i både Polen, Russland og Hviterussland. «Når flyktningpolitikk kommer på agendaen, tar nasjonalisme over diskursen. Det var ren ondsinnethet fra enkelte medlemsland som produserte dette politiske sammenbruddet, og først og fremst var det Ungarn og Polen som forhindret all felles grunn og framdrift», skriver Wesel. Hun mener hele opptakten til krisen lukter av Kreml: «Ideens smarte skittenhet ser ut til å peke mer til Vladimir Putin enn til Hviterusslands leder, som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.