Nyhetsbrev 11. mai: Bombingen av Gaza fortsetter

God kveld!

ESKALERTE: 28 mennesker, inkludert ti barn, er så langt drept av israelske raketter mot mål på Gaza-stripen, ifølge tall fra palestinske selvstyremyndigheter. 
     Samtidig er to kvinner bekreftet drept i rakettangrep fra palestinske områder mot Ashkelon i det sørlige Israel. Hamas eller assosierte grupper skal så langt i opptrappingen ha avfyrt flere enn 400 raketter. 
     Den omfattende israelske bombingen på Gazastripen (flere framtredende militære Hamas-ledere er blant de drepte) kom etter at den militære fløyen av Hamas i går skjøt flere raketter mot Jerusalem . Dette var i sin tur begrunnet med mandagens opptøyer i Jerusalem, der flere hundre palestinere ble skadd i sammenstøt med israelsk politi.  USAs utenriksminister Antony Blinken ba mandag om at Hamas umiddelbart stanset rakettoppskytingen, og at begge sider måtte gjøre sitt for å roe ned den spente situasjonen. Både Hamas og Israels regjering truer med kraftig opptrapping, men det er ventet at en form for indirekte forhandlinger vil bli forsøkt i morgen.
    Uroen i Jerusalem sammenfaller med viktige høytider for både palestinere og israelere: slutten på Ramadan, muslimenes hellige måned, og Jerusalem-dagen, der israelske nasjonalister i går feiret at Israel annekterte Øst-Jerusalem i 1967. 

ENDA DYRERE: Regjeringen la tirsdag frem revidert nasjonalbudsjett, som er sterkt preget av koronapandemien – oljepengebruken anslås nå til totalt 402,6 milliarder kroner, nær 90 milliarder høyere enn i budsjettforslaget fra i fjor høst. Det tilsier nok et brudd med handlingsreg...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.