Nyhetsbrev 1. november: Klimatoppmøtet: «Ett minutt til midnatt»

God formiddag!

«FUCKED»: – Uten karbonfangst og lagring (CCS, red. anm.) er vi «fucked», sier Bellona-leder Frederic Hauge til VG under FNs klimatoppmøte i Glasgow. – Å si nei til CCS i den truende klimakrisen kan sammenlignes med å si nei til vaksiner i møte med en global pandemi, legger Hauge til – med klar adresse til deler av miljøbevegelsen som er skeptisk til tiltaket. Greenpeace-leder Frode Pleym har kalt karbonfangst og lagring en «falsk løsning», men liker dårlig å bli sammenlignet med vaksinemotstandere:
 – Det er et paradoks at politikerne som heier på CCS, samtidig er uvillige til å begrense leting etter enda mer olje. De nøler med å ta grep som vil kutte utslipp i tiårene framover, sier Pleym, mens leder Truls Gulowsen i Norges Naturvernforbund mener Bellona-Hauge «sparker i alle retninger»: – Jeg lurer på om Bellona fortsatt henger igjen der de var, da de varmt anbefalte å bygge ut gasskraftverk i Norge i håp om at vi en dag skulle fange og lagre CO2 fra disse kraftverkene, sier Gulowsen.
    På selve toppmøtet i Glasgow skal verten, Storbritannias statsminister Boris Johnson, holde hovedtalen i dag. «It’s one minute to midnight and we need to act now», heter det i manuset, samtidig som utsiktene til et gjennombrudd for 1,5-gradersmålet er dårlige. (The Guardian 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.