Nyhetsbrev 1. november: Klimatoppmøtet: «Ett minutt til midnatt»

God formiddag! «FUCKED»: – Uten karbonfangst og lagring (CCS, red. anm.) er vi «fucked», sier Bellona-leder Frederic Hauge til VG under FNs klimatoppmøte i Glasgow. – Å si nei til CCS i den truende klimakrisen kan sammenlignes med å si nei til vaksiner i møte med en global pandemi, legger Hauge til – med klar adresse til deler av miljøbevegelsen som er skeptisk til tiltaket. Greenpeace-leder Frode Pleym har kalt karbonfangst og lagring en «falsk løsning», men liker dårlig å bli sammenlignet med vaksinemotstandere: – Det er et paradoks at politikerne som heier på CCS, samtidig er uvillige til å begrense leting etter enda mer olje. De nøler med å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.