Nyhetsbrev 1. juni: Sp rasler med SV-ultimatum

God ettermiddag!

DØDSDOM ELLER SPILL? Noen i Senterpartiet har snakket sammen om Sosialistisk venstreparti – i hvert fall om hvilket bilde Sp bør tegne av regjeringsalternativene i mediene rett før landsmøtet i helga. I går refererte Dagbladet anonyme kilder i Sp på at partileder Trygve Slagsvold Vedum vil forlate forhandlingsbordet hvis Jonas Gahr Støre krever en regjering som inkluderer SV. «Det rødgrønne prosjektet Støre forsøker å gjenopplive er dermed dødfødt, blir Dagbladet fortalt etter samtaler med flere sentrale Senterparti-politikere og rådgivere», skriver avisa.
    I dag melder NRK at SV ikke er nevnt i regjeringsplanen som Senterpartiets sentralstyre vil legge fram for landsmøtet. (Etter at fristen for endringsforslag går ut ved midnatt er det bare partileder Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad som kan fremme endringsforslag til uttalelsen, påpeker NRK). – Alle vet at Senterpartiet er helt avhengig av SV for å få flertall til en ny regjering. Det er mye spill som kommer fra Sp-land for tida, sier SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes.

ISKALDT: Forholdet mellom NATO og Russland er nå på sitt dårligste nivå siden den kalde krigen, ifølge forsvarsalliansens generalsekretær Jens Stoltenberg....

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.