NVE: Norge kan ikke stanse strømeksport for å senke prisen

KAN IKKE STANSE EKSPORTEN BARE FOR Å SENKE PRISEN: Det er mulig for Norge å strupe strømeksporten til andre land uten å bryte EØS-avtalen. Men det krever at «relevante hensyn» tilsier det – som at forsyningssikkerheten er truet.

Å stanse strømeksporten simpelthen fordi prisene er høye går ikke, mener Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), som har utredet spørsmålet for Olje- og energidepartementet.

«Et viktig element i den vurderingen er at (eksportstansen) ikke skal gå lenger enn det som er nødvendig for å oppnå tilstrekkelig forsyningssikkerhet», sier energidirektør Kjetil Lund i NVE i en pressemelding som siteres av NRK.

I morgen slås det nok en gang strømprisrekorder: Både Oslo og Bergen får for første gang en snittpris gjennom døgnet på over 4 kroner per megawatt-time, mens den på Sørlandet blir på godt over 5. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.