Kina mot strømmen: Kutter renter for å få fart på økonomien

KINA FORTSETTER Å KUTTE rentene etter at nye data viser lavere vekst i industriproduksjonen og andre tegn til rusk i den økonomiske motoren.

Landet måtte i juli gjeninnføre flere smitteverntiltak for å kvele en ny bølge av covid. Den omfattende eiendomskrisa som startet i fjor, med flere gigantiske utviklere ute av stand til å betjene sine lån, er også med på å svekke lysten til å bruke penger både i husholdninger og næringsliv.

I forrige uke nedjusterte flere store investeringsbanker sine antakelser om kinesisk vekst. Reuters

DEN TYSKE ENERGIMINISTEREN utelukker å utsette nedleggelsen av landets tre siste kjernekraftverk.

Robert Habeck fra De Grønne hevder strømproduksjonen bare vil tilsvare 2 prosent av landets gassforbruk og at en forlengelse av kraftverkenes levetid derfor ikke er verdt det – med unntak av ett kraftverk, som hvis det består en stresstest skal drives videre for å sikre stabilitet i nettverket. Reuters

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.