NNPF utpekt som «kompenserende tiltak» i politiet: – Noen problematiske slagsider

Forrige uke skrev Filter Nyheter om flere ansatte ved Politihøgskolen som kom med kraftig kritikk om innflytelsen som den ruspolitiske foreningen Norsk narkotikapolitiforening (NNPF) har hatt i politiet og overfor politistudenter.

Utfordringer rundt Politihøgskolens styringsform ble tidligere evaluert i en egen utredning (NOU) i 2014.

Utvalget, ledet av Per Sefland, vurderte blant annet om Politihøgskolen burde være en ren etatsutdanning, en vitenskapelig utdanningsinstitusjon eller en hybrid mellom de to.

I rapporten dukket også politiets forhold til den nå omstridte interesseorganisasjonen NNPF opp som tema.

«Kompenserende tiltak»

Sefland-utvalget viste til den tidligere «Politianalysen», en utredning fra året før, som rettet kritikk mot PODs styring av politietaten.

Ifølge Politianalysen framsto styringen som «fragmentert, hendelsesstyrt og kortsiktig». Dette fikk også faglige, økonomiske og administrative konsekvenser for Politihøgskolen og andre underliggende enheter i politiet, skrev Sefland-utvalg...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.