Årevis med NNPF-frustrasjon blant ansatte på Politihøgskolen: – Reinspikka ideologi

«Norsk Narkotikapolitiforening regnes av mange i dag som svaret på det offisielle politi og tollvesens dårlige samvittighet. Dette med tanke på manglende opplæring og kompetanseheving for de to etatene. Det beste måtte være om NNPF ble gjort overflødig i så henseende. Håpet er at skoleringen av tjenestemenn og kvinner i disse to etatene blir så god at NNPF sine utdanningsinstitusjoner ville være som et rent supplement.»

Ordene er hentet fra en lederartikkel i Motgift, medlemsbladet til Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), i 2001.

Motgift utg. 4/2001.

Året etter, i 2002, orienterte den daværende rektoren på Politihøgskolen om at det var behov for bedre opplæring i narkotika i grunnutdanningen. 

Sosiolog Åsmund Birkeland, som har jobbet ved Politihøgskolen (PHS) i 18 år, forteller til Filter Nyheter at paradokset er at narkotikaarbeid lenge har vært en prioritert oppgave i norsk politi:

– Arbeidet med narkotika har bundet opp enormt med ressurser og hatt et stort fokus. Samtidig sies det at vi har verdens beste politiutdanning. Men NNPF har vært hovedaktør innen utdanningen når det gjelder politiets arbeidsmåter og operative innsats på dette feltet, mener lektoren.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.