Nazist sto bak over hundre drapstrusler –hans signatur vekker oppsikt i Tyskland

  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer

AMBASSADE-VAKT SKJULTE BEVISER: En 32 år gammel gresk-amerikansk mann med oppholdstillatelse i Sverige er pågrepet i Stockholm av det svenske sikkerhetspolitiet Säpo i samarbeid med FBI. Mannen er tiltalt for blant annet falsk forklaring og bevisforspillelse i en terroretterforskning der den nazistiske lillebroren hans var mistenkt for å stå bak fire høyreekstreme angrep i Boston i USA i 2019. To jødiske samfunnshus (som også var boliger for rabbinere med deres familier) og en jødisk forretning ble den gang utsatt for ildspåsettelse. Brannene skapte særlig oppsikt fordi de skjedde under en måned etter terrorangrepet i Poway i California, der høyreekstremisten John Earnest tok seg inn i en synagoge for å drepe så mange jøder som mulig.

Den antatte brannstifteren – som blant annet skrev «vi må drepe alle jøder» og nazi-slagord i notater han hadde liggende hjemme – døde i september 2020, før saken kunne bli ført for retten. Men etterforskningen har altså fortsatt mot storebroren. 32-åringen jobbet i et sikkerhetsselskap ved den amerikanske ambassaden i Stockholm og har vært i Sverige siden amerikansk påtalemyndighet besluttet å tiltale ham. Les vår artikkel om saken her.


INDIKERTE NYE DRAPSRAID: Denne uka

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.