«Alternative right»  brukes i dag som begrep om det meste med nasjonalistisk anstrøk som er til høyre for det etablerte republikanske partiet i USA, inkludert mange unge Trump-tilhengerne. Men Alt-right er uløselig knyttet til en mørk internettkultur der symboler på hat mot både folkegrupper og enkeltpersoner er gjengs omgangsform under dekke av humor – uten at andre i «bevegelsen» tar avstand fra det.

  • Les gjerne hovedartikkelen vår om Alt-right først: 

http://filternyheter.no/alternative-hoyre-om-hvordan-trump-omfavnet-nazifrosken/

Meme-makerne er ikke bare tenåringer med anonyme brukernavn som troller offentligheten med base i internhumoren på rabulistiske diskusjonsgrupper. Provokasjonene blir omfavnet av mer ideologisk orienterte nøkkelpersoner i «bevegelsen», og folk som Silicon Valley-milliardæren Palmer Luckey skal ha betalt folk for å generere nye, Trump-vennlige alt-right-memer.

Mens kritikerne mener «alternativhøyres» hjørne av meme-kulturen kan fungere som rekrutteringsverktøy for «hvit makt»-miljøer, blir bokstavelig tolkning latterliggjort av målgruppa. En av de mest populære Alt-right-aktivistene – skribenten, Breitbart-profilen og nett-trollet Milo Yiannopoulos – har avfeid tilsynelatende jødehat, sexisme og grovkornet rasisme i memer og språkbruk som et ungdomsopprør fra folk som bare er ute etter en reaksjon og avstand fra det politisk korrekte.