Månemannen, kaosguden og de tre (((parentesene))): Dette ligger bak alternativhøyres favorittsymboler

«Alternative right»  brukes i dag som begrep om det meste med nasjonalistisk anstrøk som er til høyre for det etablerte republikanske partiet i USA, inkludert mange unge Trump-tilhengerne. Men Alt-right er uløselig knyttet til en mørk internettkultur der symboler på hat mot både folkegrupper og enkeltpersoner er gjengs omgangsform under dekke av humor – uten at andre i «bevegelsen» tar avstand fra det.

  • Les gjerne hovedartikkelen vår om Alt-right først: 
http://filternyheter.no/alternative-hoyre-om-hvordan-trump-omfavnet-nazifrosken/

Meme-makerne er ikke bare tenåringer med anonyme brukernavn som troller offentligheten med base i internhumoren på rabulistiske diskusjonsgrupper. Provokasjonene blir omfavnet av mer ideologisk orienterte nøkkelpersoner i «bevegelsen», og folk som Silicon Valley-milliardæren Palmer Luckey skal ha betalt folk for å generere nye, Trump-vennlige alt-right-memer.

Mens kritikerne mener «alternativhøyres» hjørne av meme-kulturen kan fungere som rekrutteringsverktøy for «hvit makt»-miljøer, blir bokstavelig tolkning latterliggjort av målgruppa. En av de mest populære Alt-right-aktivistene – skribenten, Breitbart-profilen og nett-trollet Milo Yiannopoulos – har avfeid tilsynelatende jødehat, sexisme og grovkornet rasisme i memer og språkbruk som et ungdomsopprør fra folk som bare er ute etter en reaksjon og avstand fra det politisk korrekte.

«På samme måte som ungdommene på 60-tallet sjokkerte foreldrene sine med promiskuitet, langt hår og rock’n’roll, så sjokkerer alt-rights unge meme-brigader de eldre generasjonene med hårreisende karikaturer», skrev Yiannopoulos 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.