Månemannen, kaosguden og de tre (((parentesene))): Dette ligger bak alternativhøyres favorittsymboler

«Alternative right»  brukes i dag som begrep om det meste med nasjonalistisk anstrøk som er til høyre for det etablerte republikanske partiet i USA, inkludert mange unge Trump-tilhengerne. Men Alt-right er uløselig knyttet til en mørk internettkultur der symboler på hat mot både folkegrupper og enkeltpersoner er gjengs omgangsform under dekke av humor – uten at andre i «bevegelsen» tar avstand fra det. Les gjerne hovedartikkelen vår om Alt-right først:  http://filternyheter.no/alternative-hoyre-om-hvordan-trump-omfavnet-nazifrosken/ Meme-makerne er ikke bare tenåringer med anonyme brukernavn som troller offentligheten med base i internhumoren på rabulistiske diskusjonsgrupper. Provokasjonene blir omfavnet av mer ideologisk orienterte nøkkelpersoner i «bevegelsen», og folk […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.