Lula mot Bolsonaro: Et skjebnevalg for det globale klimaet

DEN ENE FÅR skylda for den økende avskogingen i Amazonas og den andre får æren for tiltak som så ut til å redde regnskogen. Når Brasil går til valgurnene 30. oktober, holder miljøaktivister pusten. Ukas hovedsak skal handle om Amazonas, men først:

UKAS RUNDE

  • Globale karbonutslipp steg med mindre enn én prosent i år. Det skriver Reuters. Ifølge Det internasjonale energibyrået (IEA) skyldes den svake økningen fornybarutbygging og elbiler. 
  • Havet varmes opp varmere enn noensinne. Det skriver Washington Post som undersøker hvilke konsekvenser det vil ha for ekstremvær, marine økosystemer og kystsamfunn. 
  • Bare 20 prosent av kinesere sier de tror klimaendringer er en alvorlig trussel. Det skriver The Guardian. Det er en nedgang fra 2019 på tre prosentpoeng. Kina er verdens største utslippsland. 
  • Kan «big oil» bevise at karbonfangst faktisk funker? Det spør Financial Times. Generøse subsidier er i ferd med å transformere teknologien, men kritikere mener det er et blindspor. 
  • Karbonutslipp per innbygger ser ut til å være på vei nedover. Det skriver forskningsdirektør ved CICERO, Glen Peters, på Twitter. Toppen kom i 2012 og i dag slipper en gjennomsnittlig jordboer ut 4 prosent mindre enn en mindre t...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.