Les hele Økokrims begrunnelse: «Intet påfallende med de gevinster Finnes har hatt»

Som ventet har Økokrim-sjef Pål K. Lønseth besluttet å ikke iverksette etterforskning mot Erna Solberg eller Sindre Finnes.

«Det er ikke funnet rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold», kunngjorde Økokrim fredag formiddag.

Økokrim har ingen rolle i Solbergs habilitetssak, som ikke er berørt av fredagens beslutning:

«Økokrim er et politiorgan og har i denne saken kun vurdert om det kan ha skjedd straffbare forhold», understreker Lønseth.

Økokrim brukte hele sju uker på vurderingen og har nå offentliggjort et ti sider langt beslutningsnotat som forklarer hva tiden har vært brukt på og hvorfor analysene av Finnes' aksjehandler ikke gir grunnlag for en mer omfattende etterforskning.

Økokrim-sjefen går fredag langt i å legge all innside-mistanke død:

«Gitt omfanget av Finnes' transaksjoner er det ikke holdepunkter for at han samlet har truffet påfallende godt med sine investeringer hva gjelder "timing" (...) Etter Økokrims oppfatning er det intet påfallende ved de gevinster Sindre F...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.