I går ble det kjent statsminister Erna Solberg (H) har brutt regler og anbefalinger for smittevern i forbindelse med sin egen 60-årsfeiring: I slutten av februar samlet hun flere enn ti stykker for å spise middag sammen to kvelder på rad.

  • Fredag kveld i vinterferien var 13 personer fra Solbergs familie på restauranten Hallingstuene på Geilo i Hol kommune – statsministeren skulle egentlig delta selv, men ble forhindret da hun fikk problemer med et øye.
  • Lørdag kveld var Solberg og 13 familiemedlemmer samlet for å spise sushi i en leilighet som statsminister-paret hadde leid. «Jeg burde visst bedre», sier statsministeren, som innstendig beklager det som har skjedd.

Nå har Sørøst politidistrikt iverksatt etterforskning mot Solberg. Det skjer «på bakgrunn av informasjon som har fremkommet i pressen, samt statsministerens egne uttalelser», heter det i pressemeldingen. Politiet vil «avklare hva som faktisk har skjedd».

Men flere kommentatorer, meningsmotstandere, regjeringskolleger, nettprofiler og andre har allerede felt sin dom – av enkelte er statsministeren også frikjent.

Her er 19 reaksjoner på det som har skjedd: