«Lei av heksejakt»: 19 reaksjoner på Erna Solbergs korona-overtramp

I går ble det kjent statsminister Erna Solberg (H) har brutt regler og anbefalinger for smittevern i forbindelse med sin egen 60-årsfeiring: I slutten av februar samlet hun flere enn ti stykker for å spise middag sammen to kvelder på rad.

  • Fredag kveld i vinterferien var 13 personer fra Solbergs familie på restauranten Hallingstuene på Geilo i Hol kommune – statsministeren skulle egentlig delta selv, men ble forhindret da hun fikk problemer med et øye.
  • Lørdag kveld var Solberg og 13 familiemedlemmer samlet for å spise sushi i en leilighet som statsminister-paret hadde leid. «Jeg burde visst bedre», sier statsministeren, som innstendig beklager det som har skjedd.
Nå har Sørøst politidistrikt iverksatt etterforskning mot Solberg. Det skjer «på bakgrunn av informasjon som har fremkommet i pressen, samt statsministerens egne uttalelser», heter det i pressemeldingen. Politiet vil «avklare hva som faktisk har skjedd». Men flere kommentatorer, meningsmotstandere, regjeringskolleger, nettprofiler og andre har allerede felt sin dom – av enkelte er statsministeren også frikjent. Her er 19 reaksjoner på det som har skjedd:

1. «Tror knapt det jeg hører»

– Jeg er litt tom for ord, jeg, faktisk. Jeg angrer egentlig på at jeg brukte så sterke ord mot Bjørnar Skjæran, Ap-nestlederen som var på nachspiel for noen dager siden. For nå er jeg nesten litt tom for adjektiver. Her har statsministeren samlet 13 stykker den ene dagen, 14 stykker den andre dagen, og sier at hun har snakket så mye om reglene at hun nærmest har glemt å lese hva som faktisk står i dem. Jeg tror knapt det jeg hører.

Aslak Eriksrud, kommentator i TV 2

2. «Ikke min oppgave å irettese...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.