Klimarettssaken: Vi vil se en «Thunberg-effekt» på dommerne, mener jusprofessor

Bildekredit: Stortinget, Regjeringen, Norsk Olje og Gass samt FN.
Nå er runde to av «århundrets rettssak» i Norge her, det såkalte klimasøksmålet. Det hele startet i 2016, da en rekke oljeselskaper, deriblant Equinor, fikk tilgang til 40 nye felt i Barentshavet - den første åpningen av helt nye områder på sokkelen siden 1994. Natur og Ungdom og Greenpeace fikk ikke gehør i Oslo Tingrett for at leting etter ny olje i Barentshavet bryter med Grunnloven, som sier at vi i Norge har «rett til et miljø som sikrer helsen, og til en natur der produksjonsevne og mangfold bevares (...) også for etterslekten». Tingretten mente at ja, et sunt og levelig miljø er en rettighet […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.