Kjent vaksinemotstander pågrepet – skulle «beslaglegge» doser på vaksinesenter i Oslo

I forkant av aksjonen i Oslo promoterte Heiko Santelmann framgangsmåten på en høyreradikal blogg.

Heiko Santelmann (71), en av de mest sentrale personene i det norske vaksinemotstander-miljøet, ble torsdag ettermiddag pågrepet av politiet inne på et vaksinesenter i det tidligere Munchmuseet på Tøyen i Oslo.

Etter det Filter Nyheter får opplyst ledet Santelmann an i en gruppe av rundt ti meningsfeller som tok seg inn i selve lokalene, der ansatte ringte politiet.

– De blokkerte inngangen ved å stå foran sånn at ingen kom seg inn. De ansatte følte at arbeidet ble forstyrret, sier politiets innsatsleder Kristoffer Bang til NRK.

Formålet med den planlagte aksjonen skal ha vært å ta med seg koronavaksinedoser ut av senteret.

Det er en sentral, oppdiktet konspirasjonsteori i miljøet at koronavaksinene inneholder helt andre og livsfarlige stoffer enn hva myndighetene har sagt.

– De hadde med seg poser fordi de skulle ta beslag i vaksinene som var der inne, og ønsket at politiet skulle analysere dem, sier innsatslederen til VG.

Santelmann og én annen aktivist ble pågrepet fordi de, ifølge politiet, nektet å følge politiets pålegg om å fjerne seg.

Santelmann har tidligere fortalt at det var han som i november i fjor ble bøtelagt etter at han i fjor sommer forsøkte å stjele en vaksinedose fra et vaksinese...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.