Kan det fungere med asylmottak i Afrika?

Den italienske kystvakten redder mennesker utenfor øya Lampedusa.
- Idéen er å etablere noen punkter for å hindre at folk tar stor risiko. Alle er uansett ikke kvalifisert til asyl. Vi drar til dem. Det uttalte Frankrikes president Emmanuel Macron til europeisk presse i fjor sommer. I løpet av få måneder kom presidenten med flere forslag knyttet til asylmottak eller behandling av asylsøknader på afrikansk territorium. Det uttalte målet var å hindre at mennesker reiser med båt fra Libya til Europa.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.