Møt Jack (42) fra «alternativ-høyre»: – De fleste menn i offentligheten er livredde for hva en gjeng med feite små lesber skal skrive om dem

Dette er hele epost-intervjuet med Jack Donovan, som er delvis gjengitt i vårt hovedartikkel om Alt-right-bevegelsen. Den er det lurt å lese først. Bevegelsen karakteriseres som rasistisk av flere borgerrettighetsgrupper:

Alternativeright.com, der frontfiguren Richard B. Spencer var redaktør og etablerte sekkebetegnelsen. I 2012 skrev hand den steinalder-nostalgiske boka «The way of men». Han snakker flammende om «alfahanner», maskulinitet og manndom og forfekter en slags gjengstruktur som den beste samfunnsformen samtidig som han sympatiserer med «hvit nasjonalisme» men distanserer seg fra mer belastede «white supremacy». – Hva skjedde? Hvorfor snakker alle om «Alt right» i høst? – Hillary Clinton nevnte Alternative Right i en tale fordi staben hennes fortalte henne at det ville være en ny og hipp måte å insinuere at Donald Trump var en rasistisk ekstremist på. Det var pinlig og til å krympe seg av, som når noens mor fra forstedene nevner navnet på et populært band hun har hørt om på et morgen-talkshow.   – Gir «Alternative Right»-merkelappen noen mening lenger? Hvem kan påberope seg å være en del av det? – «Alternative Right» var et navn Richard Spencer kom opp med for en «big tent»-gruppe av politiske dissidenter til høyre for GOP (det republikanske partiet, red.anm.) Den inkluderer flere svært ulike grupper av folk som hadde satt spørsmålstegn ved mainstream-narrativet i USA og utlandet og som hadde kommet fram til lignende konklusjoner – alle fra vitenskapsorienterte tenkere som utforsker menneskelig biodiversitet til mannsrettighetsaktivister eller unge menn som betviler feminist...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.