Iranske kvinner protesterer mot hijab-tvang i 2018: Slik startet det

Hijab er ennå påbudt for kvinner i Iran. Slik har det vært siden Ayatollah Khomeini gjorde hodesjalet obligatorisk ved lov rett etter den islamske revolusjonen i 1979. Den siste tida har en feministisk protestbølge for valgfrihet skutt fart i landet, drevet fram av kvinnene selv, i form av punktmarkeringer som fotograferes og deles på sosiale medier. Den nye runden motstemmer mot hijabtvang henger bare løselig sammen med de store demonstrasjonene som startet i romjula. De sprang ut av frustrasjon over den økonomiske situasjonen i landet - før de utviklet seg til generelle protester mot prestestyret og presidenten. Mange av hijab-markeringene består av […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.