Se videoene fra gateopprøret i Iran – er det starten på en revolusjon?

Dette har skjedd: I flere iranske byer har det gjennom tre dager blitt holdt demonstrasjoner som har utviklet seg til utilslørte protester både mot president Hassan Rouhani og ayatollah Ali Khamenei. Anonyme aktivistgrupper oppfordrer til massedemonstrasjoner via sosiale medier, og lørdag kom det meldinger om at uroen har spredd seg til hovedstaden Teheran, parallellt med at myndighetene arrangerer regimevennlige massemønstringer. Innenriksminister Abdolrahman Rahmani advarer befolkningen mot å delta i det han kaller «illegale samlinger». Det er viktig fordi: Demonstrasjonene kan være opptakten til det største folkelige opprøret siden 2009, som regimet fort kan ty til dødelig vold og massepågripelser for å […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.