Infokrigen om Sputnik V: «Vaksineferie», norske dødsfall og falske Facebook-profiler

Vil du dra på sommerferie til Russland? Eller hva med en tur til Moskva for å bli vaksinert mot Covid-19, lenge før du får muligheten til det i ditt eget land? Dette er noe av hva du tilsynelatende kan vinne dersom du følger Sputnik V på sosiale medier. Sputnik V er ikke bare en russisk vaksine og verdens første registrerte vaksine mot Covid-19. Det er også en Twitter-konto. En Facebook-konto. En Instagram-konto. Og en Youtube-kanal. Det russiske statlige investeringsfondet RDIF har aktivt benyttet sosiale medier til å promotere Sputnik V siden vaksinen ble lansert i august i fjor. Nå mener […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.